Annons

Kortfattat kf-möte om enkla frågor

BROMÖLLA. Sommaruppehållet hade gjort kommunfullmäktiges ledamöter synnerligen effektiva. På 24 minuter klubbades tolv ärenden igenom. Sedan gick alla hem.
Bromölla • Publicerad 28 augusti 2001

Ja, höstens första sammanträde med kommunfullmäktige drog sannerligen inte ut på tiden. Inklusive upprop och ett flera minuter långt anförande av Bo Ferm (s) kunde alltså ledamöterna droppa av hemåt inom en halvtimme. Så var det heller inga tyngre ärenden som avgjordes igår kväll. Fullmäktige godkände slutredovisningen för restaureringen av ödlorna på torget. Totalt kostade det 700000 kronor. Från början var det tänkt att ta det i två etapper, att den andra delen skulle göras först nästa år. Men arbetets art gjorde att renoveringen var tvungen att slutföras i år. Så kommunfullmäktiges ledamöter fick ombudgetera en aning. Det fick de även göra för bygget av Humleskolan. Allt har gått så snabbt, att en ombudgetering av 30 miljoner kronor fick göras. För 2001 landar Tunnby- och Humleskolornas nota på 50 miljoner kronor. Så klubbade man igenom en fastighetsreglering i Grödby, att kommunen tar över driften av Ungdomens Hus, taxor för den nya teaterlokalen samt nya taxor i fritidsanläggningar runt om i kommunen. Längst tid tog det att fastställa kommunens vindkraftspolicy, men det var bara för att Bo Ferm redogjorde för byggnadsnämndens arbete och gav lite historik om vindkraften i Sverige. Han konstaterade också att arbetet inte varit till någon vidare nytta. Detta eftersom militären förbjudit vindkraft på Åsen och vid Grödby, vilket var de två ställen som vindkraftsbolagen velat etablera sig på. – Men vi kanske kan ha nytta av den i framtiden, sa han och kommunfullmäktiges ordförande Johnny Ohlsson slog klubban i bordet. Slut på höstens första möte. asa.carlsson @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons