Kritik mot nya storlekplatsen

En ren katastrof! Det kallar en kommuninvånare upplägget av den nya storlekplatsen på Skansen i Bromölla. På flera punkter kritiserar han hur lekparken är konstruerad.
Bromölla • Publicerad 27 januari 2012
Nya lekplatsen i Bromölla.Foto: Tommy Svensson
Nya lekplatsen i Bromölla.Foto: Tommy SvenssonFoto: Tommy Svensson

Den 21 december öppnades Bromöllas nya storlekplats för allmänheten vid Skansen i centrala Bromölla. På Bromölla kommuns hemsida beskrivs den som ”en toppmodern lekplats både för stora och små.

För de mindre finns gunghästar, rutschkana och gungor, men också en unik digital klätterställning som har ett dataspel med massor av knappar att trycka på.”

”Ren katastrof”

Nu har en Bromöllabo skrivit till kommunen angående den nya anläggningen.

Han är glad att kommunen försöker göra något för barnen, men är kritisk på flera punkter hur lekplatsen är uppbyggd. ”Vem ligger bakom det smarta upplägget på den nya lekplatsen som byggts. Ren katastrof”, skriver han i en synpunkt till Bromölla kommun.

Kommuninvånaren anser att man borde rådfrågat föräldrar och barn om vad man ville ha i lekparken innan den byggdes. Han radar upp saker som inte han anser är genomtänkta.

När det gäller gungställningen så påpekar han att det inte finns några gungor som är anpassade för små barn och dessutom är han frågande till att gungorna gungas mot varandra. Han är kritiskt till sandlådorna som han kallar för ”Blomkrukor”. ”Och till alla föräldrar som ska ta till den nya lekparken, ta med sittunderlägg. Finns tyvärr bara två bänkar”, skriver han.

”Vi är nöjda”

Stefan Apelros, teknisk chef på Bromölla kommun, bemöter kritiken med en suck och påpekar att han anser att det är lite för mycket och att han har en annan uppfattning än brevskrivaren i nästan allt.

– Vi är nöjda med lekplatsen. Det vi har gjort är att byta ut en av gungorna så den passa små barn. Så den saken håller vi med om och det uppmärksammades redan på besiktningen.

När det gäller möjligheten till sittplats, så påpekar han att det finns bänkar kring sandlådorna.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.