Annons

Kunder välkomnar ökad konkurrens

Konsumenterna i Bromölla välkomnar ökad konkurrens bland livsmedelsaffärerna. När Lidl öppnade igår förmiddag rådde trängsel bland hyllorna i butiken.
Bromölla • Publicerad 25 september 2003
Det rådde trängsel när den tyska matvarukedjan Lidl igår öppnade butik i Bromölla.Bilder: Peter Åklundh
Det rådde trängsel när den tyska matvarukedjan Lidl igår öppnade butik i Bromölla.Bilder: Peter ÅklundhFoto: 
Mats Karlsson var missnöjd med att det fanns för få parkeringsplatser reserverade för funktionshindrade. – Var ska handikappade parkera om det alltid är så mycket besökare här. Det här är ynkedom.
Mats Karlsson var missnöjd med att det fanns för få parkeringsplatser reserverade för funktionshindrade. – Var ska handikappade parkera om det alltid är så mycket besökare här. Det här är ynkedom.Foto: 
Rebecka och Eva Bengtsson förutspår att den ökade konkurrensen bland matvaruaffärerna kommer att leda till sänkta priser på livsmedel.
Rebecka och Eva Bengtsson förutspår att den ökade konkurrensen bland matvaruaffärerna kommer att leda till sänkta priser på livsmedel.Foto: 
Vivan och Olle Svensson från Mörby på Listerlandet brukar handla antingen i Sölvesborg eller i Bromölla. Igår köade de utanför Lidl i en timma innan butiken öppnade.
Vivan och Olle Svensson från Mörby på Listerlandet brukar handla antingen i Sölvesborg eller i Bromölla. Igår köade de utanför Lidl i en timma innan butiken öppnade.Foto: 

Den tyska matvarukedjan Lidl öppnade i går elva butiker i orterna Bromölla, Bålsta, Enköping, Hallsberg, Kristinehamn, Köping, Löddeköpinge, Skara, Skene, Skövde och Åstorp. Kunderna som besökte butiken i Bromölla igår förmiddag uttryckte uppskattning över att konkurrensen nu blir större.

– Det behövs konkurrens i Bromölla, konstaterar Jeanette Rasmusson. Tillsammans med dottern Emma Olsson och Anders Olsson besökte hon igår Lidl när företaget slog upp portarna i Bromölla.

Annons

Det rådde trängsel bland hyllorna i affären och på parkeringen var det mycket trafik.

Jeanette Rasmusson tror att anstormningen under de första timmarna efter öppnandet beror på att människor lockas av nyhetens behag.

– Det är som att åka till Tyskland, skämtar Jeanette Rasmusson.

Hon tycker att butikens frukt och grönsaker är billiga men hon saknar en charkuteridisk.

– Man kommer att fortsätta att gå till andra ställen också. Rebecka Bengtsson tillhör också de konsumenter i Bromölla som välkomnar den ökade konkurrensen.

– Det är positivt för nu kommer Prima att få sänka priserna på sina varor och det är inte fel.

Hon besökte Lidl tillsammans med Eva Bengtsson.

– Jag har köpt skor, en stereo och så ska jag prova deras kaffe. De hade mycket tyska pålägg och mot dem är man lite avvaktsam innan man provat, säger Eva Bengtsson. Vivan Svensson och Olle Svensson från Mörby på Listerlandet hade köat i en timma innan butiken öppnade klockan nio igår morse. De brukar göra sina livsmedelsinköp i antingen Sölvesborg eller Bromölla.

– Det behöver vara mer konkurrens här, säger Olle Svensson.

En kund som uttryckte missnöje var Mats Karlsson. Han lider själv av diskbråck och han menar att företaget reserverat för lite parkeringsplatser till handikappade kunder.

Annons

– Det finns bara två handikapparkeringar. Var ska de handikappade parkera om det alltid är så mycket besökare här. Det här är ynkedom och jag har sagt till butiksledningen, säger Mats Karlsson.

Jerker Hagman

0456-29000

jerker.hagman@kristianstadsbladet.se

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons