Lagunenbadet har öppnat igen

BROMÖLLA. Badanläggningen på Lagunen har haft återkommande problem med bassängläckage sedan flera år. På onsdagen öppnade badet igen och nu hoppas personalen att den senaste i raden av reparationer ska göra att problemet inte uppstår igen.
Bromölla • Publicerad 23 maj 2002
Lindrande varmt vatten. Anna Myte går och vattengympar tre gånger i veckan på Lagunen. Hon har saknat det 34-gradiga vattnet under den tid som badet varit stängt för reparation. Bild: WILLY ALM
Lindrande varmt vatten. Anna Myte går och vattengympar tre gånger i veckan på Lagunen. Hon har saknat det 34-gradiga vattnet under den tid som badet varit stängt för reparation. Bild: WILLY ALMFoto: 

Bassängen har varit stängt i åtta veckor och saknaden efter det 34-gradiga vattnet har varit stor bland Lagunenbadets trogna besökare. – Det har varit fruktansvärt jobbigt. När man har värk är det skönt att gå hit och man är van att vara här varje vecka, säger Anna Myte. Tillsammans med Karin Bondesson går hon till Lagunen för att vattengympa tre gånger i veckan. Båda är mycket nöjda med att reparationsarbetet är över. – Ja det är så skönt att de har öppnat igen. Tyvärr vet nog inte alla om att det är öppet. Vi är egentligen åtta i vår grupp, men det är bara Anna och jag som kommit, säger Karin Bondesson som senare även får sällskap av Ulla Palmgren. Att Lagunenbadet är ett populärt ställe har driftchefen Tommy Håkansson och serviceansvarige Berit Larsson fått erfara. – Trycket från besökarna har varit stort på oss under den tid som badet varit stängt, säger Tommy Håkansson. Lagunenbadet har sedan starten för ungefär tio år sedan råkat ut för ett flertal bassängläckage som har gjort att anläggningen stängts för reparation. Men nu ska det alltså fungera. I alla fall hoppas och tror personalen det. – Badet och dess varma vatten betyder mycket för många och därför hoppas vi att det ska fungera nu, säger Tommy Håkansson. Han berättar att badet har fått en allmän ansiktslyftning genom att trasig klinker byts ut. De stora reparationerna är att man har byggt upp fundamentskanten med 40 centimeter och injicerat någon slags tätningsmassa i bassängkanterna för att förhindra fortsatta läckage. I dagarna har dessutom det höj- och sänkbara bassänggolvet justerats. Ett golv som inte fanns i den första konstruktionen utan byggs till efteråt. En trolig bov i läckagedramat är detta golv, något som ingen som pratar om anser Tommy Håkansson. Hur som helst anser han att det jobb som nu gjorts verkar vara väl utfört. Tommy Håkansson berättar att det varit konsulter på plats för att hitta den bästa lösningen. – Och nu kommer vi ha öppet hela sommaren från klockan åtta på morgonen till 20.00 på kvällen, säger Berit Larsson. roger.bing @kristianstadsbladet.se

Av Roger Bing 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.