Lång tid i telefon för vårdtagare

Långa väntetider i telefon samt väntan på provsvar och på läkartid. En vårdtagare är kritisk till Hälsoringen i Bromölla. Verksamhetschef Kristina Innala påpekar att vårdcentralen har full läkarbemanning, men medger att telefonköerna ringlar långa.
Bromölla • Publicerad 6 april 2009

Ulla Eriksson från Bromölla är kritisk till hur arbetet på Hälsoringen fungerar i Bromölla. Enligt henne handlar det om långa väntetider i telefon, provsvar som dröjer och det tar tid att komma till läkare. I slutet av mars ringde hon fyra gånger till Hälsoringen i Bromölla utan att komma fram. Den femte gången fick hon svar men ställdes i kö.

– 40 minuter tog det innan en sjuksyster svarade, säger hon.

Ulla Eriksson ser detta som ett stort problem, och värnar om den äldre befolkningen i Bromölla.

– De har absolut inte ork att sitta och hålla i luren hur länge som helst, säger Ulla Eriksson och undrar hur det står till med organisationen. Kristina Innala, verksamhet för Hälsoringen i Bro-mölla, tillbakavisar kritiken att det skulle vara svårt att komma till läkare.

– Tvärtom. I februari anställde vi en ny doktor, så vi har full bemanning.

Det betyder att Hälsoringen i Bromölla sammanlagt har 5,2 läkartjänster. Kristina Innala menar att vårdcentralen i Bromölla ökat tillgängligheten.

– Normalt öppnar vanliga vårdcentraler klockan åtta och vi har börjat öppna 7.15 i stället.

När det gäller långa väntetider i telefonkö ger hon Ulla Eriksson rätt.

– Vår största fiende är telefonen. Speciellt måndagar och tisdagar är trycket som allra värst. Måndag till fredag, under tiden vi har öppet, har vi bemannat med två personer, men det räcker inte, säger Kristin Innala. Hon berättar att vårdcentralen sätter in extra telefonbemanning på måndagar och tisdagar mellan klockan 8 till 9 då det är allra flest som ringer. Ändå är det svårt att hinna med. Gäller det ett recept så ser hon gärna att man ringer på andra tider.

– Man behöver inte ligga på fem över åtta om det gäller ett recept.

En ny intertjänst som ska lätta på trycket är på väg. Där ska patienter kunna beställa recept och avboka tider.

– Sedan är min förhoppning, när vi får samma system som regionen, att vi får call backsystem, där man knappar in sitt telefonnummer och blir uppringd.

Dessutom finns det tankar på att skapa en seniorlinje dit äldre Bromöllabor har förtur.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.