Annons

Langare tagen på bar gärning

NÄSUM. Den olagliga försäljningen av starköl till ungdomar i Näsum ser ut att vara över. I onsdags grep närpolisen i Bromölla en 35-årig man på bar gärning .
Bromölla • Publicerad 14 juni 2002

I februari kunde Kristianstadsbladet rapportera att Bromöllapolisen hade gripit en 51-årig Olofströmsbo misstänkt för att ha sålt sprit och öl till ungdomar i Näsum och Olofström. 51-åringen dömdes sedermera till tre månaders fängelse för olovligt innehav och olovlig försäljning av alkoholdrycker. Men för bara ett par veckor sedan började personalen vid Näsums skola fatta misstankar om att en ny öllangare hade etablerat sig i trakten. Tre måndagar i rad hittades totalt mellan 400 och 600 tomburkar av det tyska märket Hansa Pilsner på skolgården. Klockan 19.50 i onsdags kunde polisen gripa en 35-årig Olofströmsbo i färd med att sälja starköl till ungdomar på Äskekärravägen i Näsum. Polisinspektör Gunnar Andersson berättar att nio flak starköl beslagtogs från 35-åringen. Starköl som han förvarade i sin bil vid gripandet. – Utredningen pekar på att mannen, under en månads tid, har sålt minst 50 flak till ungdomar i Näsum. Han har levererat mellan fem och sju flak två gånger per vecka. Enligt Gunnar Andersson har ungdomarna beställt öl av 35-åringen som sedan har levererat dem till en överenskommen plats mot betalning. – Vi har pratat med tre ungdomar, men det verkar vara ett tiotal som har gjort beställningar. Vidare berättar Gunnar Andersson att 35-åringen under de inledande förhören har nekat till att ha sålt öl till ungdomarna, men att bevisningen mot honom uppenbarligen är mycket god. 35-åringen dömdes så sent som hösten 2000 för brott mot alkohollagen och sitter i dagsläget anhållen misstänkt för olovlig försäljning av starköl. Under fredagen kommer nya förhör att äga rum och ett beslut om häktning från åklagaren väntas inom kort. Enligt Gunnar Andersson finns det ”helt klart” kopplingar mellan öllangningen i början av året och den 35-årige mannens verksamhet. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons