Annons

LB-hus firade Japanorder

BROMÖLLA. LB-hus har tecknat ett avtal med ett japanskt företag. Om ett par år räknar Bromöllaföretaget med att leverera 500 hus om året till Japan. Det innebär mer än en fördubbling av produktionen och ett 50-tal nya jobb till Bromölla.
Bromölla • Publicerad 10 april 2001
Japansk fest. Avtalet med Japan firas på japanskt vis. Istället för förmiddagsfika mumsar de anställda på sushi och japanskt öl. Bilder: PER ROSENQVIST
Japansk fest. Avtalet med Japan firas på japanskt vis. Istället för förmiddagsfika mumsar de anställda på sushi och japanskt öl. Bilder: PER ROSENQVISTFoto: 
Nya jobb. Leif Bengtsson, vice ordförande i kommunstyrelsen, tycker at avtalet är bra för Bromölla och hela regionen. På sikt kan det ge 50 till 60 nya jobb.
Nya jobb. Leif Bengtsson, vice ordförande i kommunstyrelsen, tycker at avtalet är bra för Bromölla och hela regionen. På sikt kan det ge 50 till 60 nya jobb.Foto: 
Vd har ordet. Hans Kvist, vd för LB-hus är nöjd med storordern till Japan. Om den japanska ekonomin utvecklas positivt finns det en enorm marknad.
Vd har ordet. Hans Kvist, vd för LB-hus är nöjd med storordern till Japan. Om den japanska ekonomin utvecklas positivt finns det en enorm marknad.Foto: 

Den japanska flaggan är hissad utanför LB-hus kontor. I fabrikslokalen är det uppdukat med sushi och japanskt öl. Ledning och anställda firar ett historiskt avtal med Japan. Om allt löper enligt planerna ska LB-hus leverera 500 hus om året om ett par år. Det innebär att LB-hus mer än fördubblar sin produktion och det skapar mellan 50 och 60 nya jobb.

–Vi är mycket nöjda med det här. Det påverkar oss både ekonomiskt och personellt, säger vd Hans Kvist. Percy Nilsson som är styrelseordförande i LB-hus flög in med helikopter från Malmö för att vara med och fira avtalet.

Annons

–Jag hoppas att det här kommer att öka lönsamheten, säger han.

Idag bygger LB-hus 400 hus om året, men de har kapacitet för 1 500. Avtalet med Japan innebär en fördubbling av produktionen.

pernilla.fagerstrom

@kristianstadsbladet.se

Av Pernilla Fagerström 0456-29 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons