Annons

Leksaker till salu på barnens marknad

Redan innan klockan hunnit bli tio på lördagsmorgonen är kommersen i full gång på Ifö-torget. Mellan drakarna och schackspelet har barn i alla åldrar radat upp sina leksaker till försäljning.
Bromölla • Publicerad 15 september 2003
Carola Törnblad hittar något till sig själv också. Krukan köper hon av Daniel Karlsson och Rickard Nilsson tolv år.Bilder: PER ROSENQVIST
Carola Törnblad hittar något till sig själv också. Krukan köper hon av Daniel Karlsson och Rickard Nilsson tolv år.Bilder: PER ROSENQVISTFoto: 

Kelly Steén, två och ett halvt år, sitter nöjd i sin vagn. I hennes knä vilar ett zoo i plats. Om och om igen trycker hon på knapparna för att det ska låta som lejon och elefanter.

– Killen som sålde det ville ha 40 kronor, men jag gav honom 50, säger Kellys mamma Heléne Palm.

Annons

Hon tycker att barnmarknaden är en god idé.

– När de äldre har tröttnat på sina leksaker är det bra om de yngre kan ta över dem för en billig peng, säger hon.

– Förra gången köpte jag flytvästar till barnen, säger Ingalill Håkansson vid ståndet intill.

I år har hon och sambon Kenneth Persson fyndat en hel påse med militärleksaker i plast för 80 kronor. Barnbarnet David Persson, sex år, står och drar i ett rymdskepp.

– Nu har han hittat något mer. Vi kommer inte här ifrån, skrattar Ingalill Håkansson.

Det är Emil Persson som säljer ut sina leksaker.

– Jag har ingen nytta av dem längre. I går kväll var jag uppe ända till elva och sorterade ut vad jag skulle sälja, säger han.

Och affärerna går bra. Emil öppnar kassaskrinet och visar sedlar och mynt i olika valörer ordentligt instoppade i sina fack. Redan klockan tio har han fått ihop 600 kronor.

– Pengarna ska gå till ett par inlines, säger mamma Christel Jönsson.

Det är många som har velat köpa kassaskrinet också, men det är inte till salu.

Annons

– Det har varit min pappas och är jättegammalt, säger Christel Jönsson.

Tjugo kronor per meter betalar försäljarna för en plats på säljborden.

– Pengarna går till Barncancerfonden och det blir säkert några tusenlappar, säger Siv Colbrand, sekreterare i Företagarna i Bromölla, som ordnar barnmarknaden tillsammans med Gro-projektet.

Åsa Pearce

044-18 55 36

asa.pearce@kristianstadsbladet.se

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons