Livsmedelsbutik har fått bakläxa

En livsmedelsbutik i Bromölla kommun har fått bakläxa av det lokala miljökontoret.
Bromölla • Publicerad 9 juli 2008

Det var i slutet av juni månad som miljökontoret fick ett tips om butikens förehavanden. Vid den påföljande inspektionen uppdagades det bland annat att flera av produkterna som såldes var för gamla. Detta gällde bland annat dallasallad, färsk pasta och flinta-stek. Miljöinspektören på plats konstaterade också att korvbröd som var avsedda att säljas färska hade frysts in och fått den ursprungliga bäst före-etiketten ersatt av en ny. I det här fallet hävdar butiken att det är leverantören som har täckt över den första etiketten. Miljökontoret rekommenderar nu företaget att se över sina rutiner gällande mottagning och återkallande av varor.

I samband med inspektionen tog butikspersonalen bort korvbröden samt de övriga produkterna som berördes. Om bristerna inte ses över har miljö-och byggnämnden möjligheten att besluta om ett föreläggande gentemot den aktuella butiken. Miljökontoret säger också att man kommer att följa upp ärendet.

Markus Danielsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.