Löpare från när och fjärran till årets Bromöllamaraton

Bromölla • Publicerad 3 augusti 2004

På lördag är det åter dags för Bromölla Hel och Halvmaraton. Arrangemanget är också en cuptävling och ingår i Skånes Veterancup. Tävlingen arrangeras för 27:e gången och räknas som en av Sveriges äldsta maratontävlingar. Intresset för tävlingen anses som ganska stort men antalet deltagare kommer troligen inte upp i förra årets siffror. Då var tävlingen nämligen ett SM-arrangemang.

Deltagarna kommer från hela landet och i år är löpare från Danmark och Tyskland anmälda. Helmaran är en tvåvarvs-bana som efter start sträcker sig över Dalaområdet mot Valje, Edenryd och Nymölla. Vändpunkten är på Tostebergavägen. Därefter löper deltagarna igenom Nymölla, Åby, Dalaområdet och sen är de framme vid mål. Deltagare som löper en halvmara springer denna sträckan en gång. Start och mål är vid Dalaskolan och klockan 11.00 går starten för helmaraton, en halvtimme senare är det dags för deltagarna i halvmaraton att ge sig av.

Det är Ryssbergets IK som står för arrangemanget och föreningen håller naturligtvis två av sina egna medlemmar som favoriter. Anders Bengts-son har enligt klubben en viss chans till en bra placering på helmaran. Ludovic Vaurgarny är också förhandsfavorit, han brukar hålla sig långt framme på halva sträckan. Det blir hederspriser till de bästa i varje klass och placeringspriser till de tre första i de öppna klasserna. När deltagarna kämpat sig i mål finns möjlighet att få massage och köpa grillad korv.

Emma André

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.