Man dömd för hot mot tjänsteman

En 48-årig man från Sölvesborgs kommun har dömts till 40 dagsböter à 50 kronor av Blekinge tingsrätt.
Bromölla • Publicerad 4 februari 2008

Mannen var åtalad för hot mot tjänsteman efter en incident i mitten av september i fjol. Den åtalade mannen besökte vid denna tidpunkt en restaurang i Sölvesborg och drog på sig uppmärksamhet från en man som jobbade som ordningsvakt.

Vakten hävdar bland annat att han ville ta ut 48-åringen från lokalen eftersom den sistnämnda hade uppträtt hotfullt mot en annan gäst. Mannen följde till en början med lugnt och stilla men när han ville komma in igen blev det nobben från ordningsvakten.

48-åringen blev upprörd och yttrade, enligt domen, ett antal uttalanden som gick ut på att ordningsvakten skulle dödas. Den åtalade säger å sin sida att han var för berusad för att komma ihåg exakt vad som sades under kvällen. Han förnekar de påstådda hoten men medger att parterna skällde på varandra vid det aktuella tillfället.

Markus Danielsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.