Man häktad för grov misshandel

En man i 70-årsåldern misstänks för att ha tagit en kastrull med kokande kaffe från spisen och hällt i ansiktet på sin fru. Nu häktas mannen på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.
Bromölla • Publicerad 25 februari 2013

Händelsen inträffade i parets bostad i Bromölla kommun. Enligt kvinnan ska händelsen inte ha föregåtts av något bråk. I stället ska mannen ha reagerat som han gjorde efter att kvinnan frågat honom om han var sjuk.

Kvinnan flydde in till grannen och tillkallade polis. Under tiden ska mannen enligt åklagaren ha lagt sin jacka på den varma spisen så att den tog fyr. De båda fördes därefter till sjukhus.

Mannen som vårdats en tid på psykiatriska akutmottagningen efter händelsen kan vara dement enligt en av läkarnas utlåtande där. Då frun besökte honom på mottagningen ska mannen enligt personalen ha sagt att han ska strimla och döda henne.

Mannen har i förhör erkänt misshandeln men vid häktningsförhandlingen sa han att han inte var införstådd med vad det är han anklagas för och bestred häktningsyrkandet.

Han skrevs ut från den psykiatriska mottagningen samma dag som häktningsförhandlingen. Tingsrätten menar att det finns risk för att mannen fortsätter att begå brott och häktade därför mannen.

Åtal ska vara väckt senast den 4 mars.

Mikael Hallqvist
Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.