Motorcykelträff får högsta betyg

OLOFSTRÖM. Helstekt gris, Black Ingvars och hundratals motorcyklar. Tommy Andersson på Hotell Fritzatorpet medger att nervositeten växte i takt med att helgen närmade sig. Nu är oron som bortblåst. – Något mer positivt har jag aldrig medverkat till här på Fritzatorpet, säger han. I fredags gick Oves Summer Camp av stapeln.
Bromölla • Publicerad 15 juli 2002
Bromöllabor. I helgen arrangerades Oves Summer Camp i Olofström för första gången. Göran Johansson, Jerry Bengtsson och Agneta Johanson gav MC-träffen högsta betyg. Bild: PIERRE ALEXANDERSSON
Bromöllabor. I helgen arrangerades Oves Summer Camp i Olofström för första gången. Göran Johansson, Jerry Bengtsson och Agneta Johanson gav MC-träffen högsta betyg. Bild: PIERRE ALEXANDERSSONFoto: 

Oves Motor i Olofström har fungerat som medsponsor till en mängd motorcykelevenemang i Blekingetrakten genom åren, men för en tid sedan kläcktes idén att anordna en träff på hemmaplan. – De kontaktade oss och frågade om vi ville vara med och arrangera. – Då hade vi faktiskt redan pratat om att ha något liknande, det är alltid roligt att få hit lite nytt folk utifrån, så vi nappade direkt. Vi har aldrig haft något sådant här så det är jättespännande för oss också, berättade Tommy Andersson, samordnare på hotell Fritzatorpet i utkanten av Olofström, under torsdagseftermiddagen. Strax innan hade de första motorcyklisterna checkat in. 48 timmar senare hade antalet incheckade ökat till runt 200 stycken, dessutom fanns ett par hundra dagsbesökare på plats. Tre av de förstnämnda var Britt Eriksson, Stefan Eriksson och John-Lennart Jönsson, samtliga från Hjärnarp utanför Ängelholm. De hade slagit upp sina tält på gräsplanen mellan Fritzatorpet och sjön Halen. Strax intill stod deras GoldWings parkerade. – Hittills har allt varit jättebra. Allt är perfekt planerat och organiserat. Och naturen är fantastisk, säger Britt Eriksson. Stefan Eriksson lägger till att fredagskvällens underhållning höll hög standard. Lokalbanden Wiking Hector och Digitband rockade hårt. – Det var faktiskt bra tryck. De kommer snabbt överens om den stora behållningen med MC-träffar är gemenskapen. – Man träffar mycket folk, många är väldigt olika, men alla har ett gemensamt intresse: motorcyklar, säger Stefan Eriksson. – Fast lite gnabb hör till. HD-folket säger att vi kör plastmopeder. Vi säger att de tappar delar, men alltid med glimten i ögat, berättar Britt Eriksson. Agneta Johanson, Göran Johansson och Jerry Bengtsson från Bromölla sitter och solar i var sin fällstol en bit därifrån. Alla tre har precis varit och sett på en stuntuppvisning med och av MC-virtuosen Magnus Karlsson. – Han bränner 2000 kronor på sju minuter, ett däck per uppvisning, säger Jerry Bengtsson. – Man blir sugen på att prova själv, konstaterar Göran Johansson som in nästa andetag ger träffen högsta betyg. Antagligen är svarta streck i asfalten inget som Oves Motor uppmuntrar till, i alla fall inte med företagets demomotorcyklar. Sådana fanns i nämligen tillgängliga under helgen och besökarna bussades mellan företaget och den provisoriska campingen, träffen syftar naturligtvis även till att marknadsföra arrangörerna. Andra aktiviteter under helgen var till exempel paintball, en gladiatortävling, provkörning av jetski, tävlingar, utflykter i oorganiserade former och naturligtvis också grillfester in på småtimmarna. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.