Annons

Ny klädaffär har öppnat i Gualöv

GUALÖV. Bredvid barnkläderna samsas glas i olika färger, bomullsbollar och vattenpistolen ”hydroblaster”. Ulf Fransson har förvandlat Gualövs matbutik till kläd- och prylbutiken Handelsboden.
Bromölla • Publicerad 23 januari 2001
Vågar satsa. Ulf Fransson startar kläd- och prylbutik i Gualövs nedlagda mataffär. Bild: PETER ÅKLUNDH
Vågar satsa. Ulf Fransson startar kläd- och prylbutik i Gualövs nedlagda mataffär. Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: 

Efter att ha kuskat land och rike runt som säljare inom dagligvaruhandeln, främst med kemtekniska varor, ville Ulf Fransson testa nåt nytt. Också. Han tänkte sig en tillvaro som butiksägare mest på fritiden. Men efterfrågan ökade innan han ens hann öppna och nu står han där i Gualöv. Öppet alla dagar. Inga anställda. Hur pallar man det?

–Man kan inte ligga på sofflocket och lata sig, skrattar Ulf Fransson.

Annons

Han erkänner att man nog måste vara lite galen som gör en sådan här grej. Att starta en liten handelsbod i lilla Gualöv.

–Det är viktigt att Gualöv syns på kartan och det var trist med en tom lokal mitt i byn, tycker Ulf Fransson. Efter en ommålning har så allehanda prylar åkt upp på hyllorna. Leksaker, barnkläder, krukor och presentartiklar. Keramikstudenter på rad, dataspel mot väggen.

–Jag köper in rest- och konkurslager. Ska jag ha någon chans att överleva måste jag ha rätt påslag på varorna, vilket gör att jag inte kan köpa varor via de stora grossisterna, förklarar Ulf Fransson.

Att han hamnat mellan Ekohallen och Markislagret, som saluför liknande varor om än i bra mycket större skala, oroar inte Ulf Fransson.

–Jag har låga fasta kostnader, det är bara elen och hyran och så ska jag förhoppningsvis kunna ta ut någon lön.

Den första tiden tänker Handelsbodens ägare känna sig för. Är öppet på eftermiddagarna den bästa lösningen, kommer folk även på söndagarna? –Det ger sig. Men responsen hittills har varit mycket mer positiv än jag trodde, säger en nöjd Ulf Fransson.

Butiken öppnade i fredags och under helgen kom närmare 200 personer.

–Jag kommer inte att kunna skära guld här ute, men hittar bara folk hit ska det nog gå bra.

asa.carlsson

@kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons