Nya ägare fräschar upp puben

Leif Sundström och hans familj tog över Rusthållaregården i Edenryd i höstas. Nu är puben tillfälligt stängd för renovering så att de ska kunna sätta sin prägel på verksamheten.
Bromölla • Publicerad 16 februari 2013
Therese Sundström, med dottern Moa Sundström, konstaterar att i det nya köket kommer de inte längre att behöva städa i timmar efter att ha använt det för att hålla rent.
Therese Sundström, med dottern Moa Sundström, konstaterar att i det nya köket kommer de inte längre att behöva städa i timmar efter att ha använt det för att hålla rent.Foto: Peter Åklundh

I oktober förra året flyttade Leif och Marie Sundström från Upplands Väsby till Edenryd. Med följde deras två döttrar, Therese Sundström och Emilie Head med deras respektive, för att driva Rusthållaregården bed and breakfast och pub.

Sedan efter julhelgerna har puben hållit stängt. Leif Sundström och svärsonen Anthony Head har tillsammans med en anställd arbetat med att renovera köket och fräscha upp i puben.

– Det var väldigt trångt och svårstädat i det gamla köket, säger Therese Sundström.

– Det blir ett helt nytt kök som är större än det gamla som blir lättare att jobba i samtidigt som baren blir mindre, säger Leif Sundström när han visar runt i puben som en gång varit en ladugård på gården som är från mitten på 1700-talet.

Fortfarande är det mycket jobb kvar att göra tills nyinvigningen den första mars då det blir buffé och livemusik med Magic Mama och Jan Gerfast.

Ekbrädor från stall

I puben får den nedre delen nya bord som tillverkas av ekbrädor familjen tog till vara på när de rev ett utestall på gården.

Även barerna kläs med dessa brädor.

Efter ombyggnaden kommer de att utöka de vanliga pubkvällarna med sportpub på lördagar samtidigt som de även hoppas på att kunna ha dagkonferenser framöver.

Familjen har också planer på att utöka gårdens bed and breakfast.

– Vi tänker lägga in om bygglov för att göra två boenden till i garaget, berättar Leif Sundström.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Jenny Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.