Annons

Nymöllas vd avgår efter två år

NYMÖLLA. Efter att ha lett Stora Enso i Nymölla i två år lämnar nu vd Carsten Wieger pappersbruket. För ett liknande jobb i Mörrum.
Bromölla • Publicerad 26 september 2001

Lite färre medarbetare, en något mindre anläggning. Men ett mer spännande avtal, en personlig utmaning och en del äventyrslusta gjorde att Carsten Wieger för ett par veckor sedan beslöt sig för att lämna Stora Enso i Nymölla och istället bli chef för Södras massafabrik Mörrums Bruk. Han sökte inte jobbet i Mörrum, utan blev tillfrågad. – Det är privata värderingar och ett mycket attraktivt erbjudande som gjorde att jag inte kunde motstå ett byte, säger han och betonar att det inte har något att göra med massuppsägningarna på Nymöllabruket. Carsten Wieger, som bor i Sölvesborg, har jobbat i Nymölla sedan 1997. Först var han produktionschef i två år, sedan 1999 har han varit vd. Han har bara beröm att komma med om sin nuvarande arbetsplats. – Nymölla är ett mycket fint och framgångsrikt företag. Jag trivs väldigt bra här. Tidigare var han projekt- och driftingenjör vid Stora Ensos pappersbruk i tyska Uetersen. Den tyska bakgrunden ser Wieger som en fördel i sitt nya jobb. – Tyskland är viktig för branschen. Jag har naturligtvis stora erfarenheter av tysk företagskultur och liknande vilket jag tror att Mörrums bruk kan ha nytta av. För övrigt vill han inte avslöja vad hans tankar med det nya jobbet är. Först vill han komma dit och lära sig företaget. – Jag hoppas kunna tillföra en del om papperstillverkning, men också en del om hur man använder massan. Han tror också han kan bidra med produktutveckling och kundkontakter. Carsten Wieger lämnar Nymölla vid slutet av året för att påbörja sin nya tjänst den 1 januari nästa år. Än har ingen efterträdare på vd-positionen presenterats. asa.carlsson @kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons