Annons

Nytt avtal klart för Pappers

Bromölla • Publicerad 23 januari 2001

BROMÖLLA. Svenska pappersindustriarbetareförbundet kom på tisdagen överens med arbetsgivarna i Skogsindustrin om ett nytt avtal. Avtalet innebär säkrade reallöner för Pappers medlemmar samt en fortsatt utbyggnad av det populära arbetstidskontot.

Avtalet innehåller löneökningar, inklusive arbetstidsförkortning på 1,5 procent, på totalt 8,5 procent under en treårsperiod.

Annons

Jag tycker att det är lite för lågt. Jag tycker att vi borde fått 1,5 procent mer under treårsperioden, säger Bo Olsson, vice ordförande i Pappers på Nymölla.

Samtidigt har Industrifacket och Metall redan gjort upp sina avtal och de ligger på samma nivå som Pappers.

Det kan vara svårt att ta strid för en sådan ökning när de andra ligger på den här nivån, säger Bo Olsson.

Han berättar att den lokala avdelningar har fört många diskussioner och haft telefonkonferenser med huvudorganisationen om det nya avtalet.

Vi får acceptera det här men jag är lite besviken. Jag har inte pratat så mycket med de anställda ännu men jag tror att de har samma uppfattning, säger han.

Däremot är han nöjd med att arbetstidskontot ska byggas ut även fortsättningsvis.

Konstuktionen innebär att en viss del av löneförhöjningen kan tas ut i pengar, ledighet eller pensionssparande varje år.

Pernilla Fagerström

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons