Nytt beslut om schlagerfesten

BROMÖLLA. Alla kommunanställda i Bromölla får biljetter till den stora schlagerfesten, trots länsrättens dom i juni. Kommunen har löst problemet genom att betala med pengar från ett annat konto.
Bromölla • Publicerad 18 juli 2002

Den 19 juni rapporterade Kristianstadsbladet att ledamöterna i kommunfullmäktige i Bromölla bröt mot kommunallagen när de beviljade ett extra anslag på 75000 kronor till firandet av Bromöllas 60-års jubileum. Det slog länsrätten fast den 18 juni. Domen föregicks av ett överklagande av fullmäktiges beslut från moderaternas gruppledare Henry Johansson. Han menade att beslutet stred mot det beredningstvång som kommunallagen stipulerar, men betonade särskilt att han inte missunnade de kommunanställda pengarna. Han vände sig mot själva förfarandet. Christer Adelsbo (s), kommunstyrelsens ordförande, tillika den som lade fram förslaget till fullmäktige den 25 februari i år, menade emellertid att det inte handlade om en ny fråga utan om ett tilläggsförslag. Därmed gällde inte beredningstvånget, enligt Christer Adelsbo. Länsrätten gick på Henry Johanssons linje och upphävde fullmäktiges beslut. Men sedan en tid tillbaka står det klart att de kommunanställda får sina biljetter i alla fall, över 500 har redan hämtats ut. – Beslutet om att vi skulle dela ut biljetter var fattat sedan tidigare. Men vid ett ordinarie sammanträde i slutet av juni anslog personalutskottet medel från ett konto för personalfrämjande åtgärder, säger kommunchef Gudrun Rönnertz som tycker att det är kul att så många har nappat på erbjudandet. Det som väntar de kommunanställda, och alla andra som ämnar besöka Folkets Park den 1 augusti, är en kavalkad av schlagers från 1950-talet och framåt med bland andra Magnus Carlsson, Charlotte Nilsson, Richard Herrey och Sanna Nielsen. magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

Av Magnus Grunnon 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.