Annons

Nytt försök med sportfiskecenter

BROMÖLLA. Samtidigt som aktörerna kring Humleslingan försöker få ett fiskecentrum i Ivösjön till stånd, kommer dystert besked från Blekinge. Förebilden, Sportfiskecentrum i Mörrum, läggs ner på grund av dålig lönsamhet.
Bromölla • Publicerad 2 maj 2002

Av Åsa Carlsson 0456-29000 Humleslingan försökte redan för ett år sedan få EU-bidrag för alla de satsningar man brinner om att få göra i trakten. Allt för att främja turism, företagande och livskvalitet. Men ambitionerna var för höga. Man fick avslag från EU men samtidigt en uppmuntran om att söka igen, fast med mindre och billigare projekt. Tidigare i vår lämnades en bantad önskelista in, bland annat har man dragit ner på projektpersonal och turistisk skyltning. Ett projekt som kallades Regional Image är helt borta liksom mer konkreta planer på en båt i Ivösjön. Fast drömmen om ett sportfiskecentrum finns kvar. Ett sådant centrum skulle hålla samman alla fiskeaktiviteter som sker i Ivösjön, men också i sjöarna runt om. – Därför tror vi att vi har bättre förutsättningar än Mörrum, säger Bromöllas turistintendent Ida Fredriksson som dock beklagar beskedet att om nerläggningen. Ett större upptagningsområde skulle göra det hela mer lönsamt kring Skånes största sjö, Ivösjön. Fast man förutsätter att ett sportfiskecentrum skulle drivas som ett företag och inte i kommunal regi. – Det har funnits önskemål om att placera ett sådant centrum vid Bäckaskogs slott, men ingenting är klart, säger Ida Fredriksson. Hon hoppas att EU svarar före sommaren, för att en eventuell satsning skulle bli verklighet till hösten. – Fisket i Ivösjön och sjöarna runt omkring lockar mycket folk, både från Sverige och utomlands. Det hade varit roligt att presentera området samlat på ett ställe, förklarar hon. I ansökan ingår även ett antal mindre projekt som alla syftar till att lyfta fram Humleslingan. asa.carlsson@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons