Olaglig skrothandel

Bromölla • Publicerad 9 maj 2007

Efter en längre tids spaning slog ekoenheten vid Kronobergspolisen till mot tre män som är misstänkta för olaglig skrothandel. Utredningen omfattar skattebrott och bokföringsbrott i mångmiljonklassen. Männen är 38, 39 och 56 år gamla. 39-åringen, från Tingsryds kommun, är misstänkt för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och narkotikabrott. De två övriga, från Sölvesborgs kommun, är misstänkta för skattebrott. Även en 67-årig man från Växjö har delgivits misstanke om bokföringsbrott. Han har dock frigivits efter förhör.

Förundersökningsledaren, chefsåklagare Christer Johansson i Växjö, planerar att begära 39-åringen häktad under torsdagen. Han har ännu inte tagit ställning till om de övriga två ska begäras häktade.

I ett pressmeddelande säger Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel att polisen inte utesluter fler frihetsberövanden. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.