Ombyggnad blir billigare än nybygge

Nya platser för särskilt boende är en nödvändighet för att klara kraven i socialtjänstlagen. Nu går kommunledningen vidare med planer om att bygga om Korsvångsgården.
Bromölla • Publicerad 11 mars 2008

Enligt Susanna W Sjöbring, tillförordnad socialchef, har behovet av särskilt boende i Bromölla kommun ökat under senare år. Man har inte kunnat följa lagen och har därför fått sanktionsavgifter. För att möta behovet när det gäller platser för särskilt boende och undvika framtida sanktionsavgifter har frågan om att bygga om Korsvångsgården i Bromölla väckts. Socialnämnden har tidigare sagt ja till att bygga om delar av korttidsboendet till särskilt boende. - Vi har alltid tyckt att det är omsorgsbehovet som ska tillgodoses. Då räcker korttidsboende, men domar i länsrätten visar att så inte är fallet, säger Åke Hammarstedt (s), ordförande i kommunstyrelsen. Han berättar att man tittat på vad det skulle kosta att bygga ett nytt boende i jämförelse med att bygga om två avdelningar på Korsvångsgården. Det senare alternativet är minst kostsamt. Vad renoveringen kommer att kosta blir klart först efter projekteringen. Den ska snart dra igång, men när ombyggnationen påbörjas är oklart. - Vi måste göra det så fort som möjligt, säger Åke Hammarstedt som påpekar att kommunen får fram fler platser till särskilt boende. Roger Bing

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.