Oro för trafiksäkerhet kring Bellas Place

Trafiksäkerheten runt Bellas Place är för dålig. Det anser en Bromöllabo som skrivit till kommunen. Enligt kommunens trafikingenjör är en del åtgärder på gång.
Bromölla • Publicerad 6 februari 2013
Bellas diner & bar på Skåneporten.
Bellas diner & bar på Skåneporten.Foto: Bosse Nilsson

Kommuninvånaren skickade en skrivelse till Bromölla kommun via mejl och påtalade att det inte är säkert att röra sig på Kristianstadsvägen vid Bellas Place. Detta eftersom fler människor rör sig på vägen sedan nöjesstället etablerade sig i området 2011. Han anser att ”trafiksäkerheten runt Bellas Place behöver höjas” och föreslår en rad åtgärder. Det rör sig bland annat om en cykelväg från Maxi till nöjesstället, en gång- och cykelbro från Bellas till befintlig cykelväg som går mot Valje samt en busshållplats utanför restaurangen.

Inte optimalt

I ett svar håller Milos Jovanovic, trafikingenjör på Bromölla kommun, med om att situationen i området inte är optimal för oskyddade trafikanter.

”De rör sig på Kristianstadsvägens körbana i blandad trafik och ofta under helger och då det råder mörker”, skriver han.

Ingen bro

Han berättar att en gång- och cykelväg är på gång och att den ska byggas längs den södra sidan av vägen mellan Korta vägen och Bellas infart.

Dessutom ska en säker gångpassage anläggas över Kristianstadsvägen vid korsningen med Korta vägen.

”Med dessa åtgärder får oskyddade trafikanter att mellan Bromölla tätort och Bellas Place röra sig i trygg säker miljö”, påpekar Milos Jovanivic och tillägger att vägen ska byggas så fort vädret tillåter.

Någon bro mot Valje finns dock inte i kommunens planer och en ny busshållplats vid Bellas är inte aktuell. ”Eventuellt önskemål om ny hållplats ska skickas till Skånetrafiken”, svarar trafikingenjören.

Maria Sällberg
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.