Pågatågs-ja och Ivöstrand var bäst

Sölvesborgs kommunalråd har på sin blogg listat 25 händelser att minnas 2013. Överst hamnar ett lila tåg. Kristianstadsbladet bollade frågan om topphändelse över till Bromöllas kommunalråd.
Bromölla • Publicerad 2 januari 2014
Heléne Björklund (S).
Heléne Björklund (S).Foto: 
Åke Hammarstedt (S).
Åke Hammarstedt (S).Foto: Foto: Tommy Svensson

Åke Hammarstedt (S), kommunalråd i Bromölla

– Skulle kunna sätta Pågatåg som nummer ett men att det blev så mycket förändringar, försämringar av busstrafiken vilket gör att det kommer på andra plats efter Ivöstrand.

– Så det blir Ivöstrandsprojektet med bro över Skräbeån, sanering av 1A samt byggnation och invigning av konstgräsplan och Bromöllahems planerade bebyggelse på ”Vita Sand” samt bildande av kooperativ hyresrätt, beslut om byggnation av Trygghetsboende på ”Vita Sand”.

Heléne Björklund (S), kommunalråd i Sölvesborg

– Den 14 december 2013 invigdes de nya pågatågsstationerna i Skåne. Jag var med på invigningen men kunde tyvärr inte åka Pågatåg hela vägen till Sölvesborg eftersom Regionstyrelsen sa nej till Pågatåg 2013.

– I december 2013 togs dock äntligen det beslut som jag argumenterat för i flera år. Det blev inte december 2013 som jag hade hoppats men det blir i december 2014.

Maria Sällberg
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.