Annons

Personalen chockad

NYMÖLLA. Vi är chockade. Det tar tid att smälta informationen, det rör ju så många. Lena Forsström är facklig företrädare för SIF och berättar att alla företagets avdelningar berörs av neddragningen.
Bromölla • Publicerad 9 januari 2001

160 personer berörs när bestrykningsmaskinen läggs ner i februari nästa år. De tillhör fyra olika fack och jobbar som chefer, ingenjörer, försäljare och med alla uppgifter i fabriken. De är chockade, en så omfattande neddragning hade de verkligen inte väntat sig.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga, suckar Lena Forsström. Det är ju så många som berörs! Facken börjar förhandla med företaget redan den 29 januari, trots att det dröjer ett helt år innan bestrykningsmaskinen läggs ned för gott.

Annons

– Det är mycket att ta hänsyn till, förklarar Lena Forsström. Många har jobbat här länge och folk börjar redan räkna sina tjänsteår. Vi behöver helt enkelt se över situationen och se vilka som berörs.

Hon hoppas att så mycket som möjligt kan lösas genom avtalspensioner och omflyttningar av personal.

– Men det blir nog svårt att täcka upp för alla 160. Förtroendet för den lokala ledningen med vd Carsten Wieger i spetsen är dock starkt.

– Beslutet att lägga ner kommer uppifrån och vi är övertygade om att Nymöllas ledning kommer att lösa det här på bästa sätt. Wieger har till exempel sagt att kompetensen ska behållas och vi litar på honom, säger Lena Forsström.

Wieger har också lovat att finnas till hands för sin personal de närmaste dagarna.

– De tog emot informationen på ett lugnt sätt, men jag vet att mängder av frågor kommer att dyka upp den närmaste tiden, förklarar han.

asa.carlsson

@kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons