Pojke blev slagen och sparkad

Bromölla • Publicerad 5 december 2007

En 17-åring åtalas för att ha misshandlat en 16-åring på Humleskolan i augusti. 17-åringen är misstänkt för att ha gett 16-åringen ett knytnävsslag i ansiktet, två hårda slag i nacken samt sparkat honom i ryggen och på benet.

Händelsen inträffade strax före klockan två på torsdagseftermiddagen den 23 augusti. 16-åringen var på skolan för att hämta sin flickvän.

De båda träffades vid entrén och det var när de fortsatte in i skolan som misshandeln skedde. Först fick han ett knytnävsslag i ansiktet som gjorde att han flög åt sidan.

Då sparkade 17-åringen honom i ryggen och slog honom hårt i nacken. Efter en sista spark på 16-åringens ben backade 17-åringen undan och en lärare kom och körde ut denne från skolan.

Yr och illamående tog sig 16-åringen till vårdcentralen för akut läkarvård. Efter undersökning av nacken skickades han till röntgen för att utesluta skelettskada.

I förhör har 16-åringen berättat att 17-åringen hade kängor med stålhätta på sig när han sparkade och att 17-åringen under två-tre månader hotat och förolämpat honom vid cirka fem tillfällen på olika platser i Bromölla. 16-åringen var vid dessa tillfällen tvungen att springa ifrån 17-åringen för att inte bli slagen.

17-åringen erkänner delvis; säger att han sparkat 16-åringen i baken och puttat honom i nacken med öppen handflata.

17-åringen åtalas också misstänkt för olovlig körning. Han har erkänt att han natten den 10 oktober blev sugen på att köra bil och tog moderns bil, som han körde när han stoppades av en polispatrull på Ågatan i Bromölla.

Birgitta Mattisson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.