Annons

Polisen: Vi bedömer det som förberedelse till mord

”Vi ser allvarligt på alla hot, även de som lämnas på sociala medier”, säger polisens informatör Robert Loeffel. Enligt polisen finns det inget pågående hot.
En pojke har hämtats till förhör och husrannsakan har gjorts.
Bromölla • Publicerad 26 oktober 2017
Robert Loeffel om hotet mot Dalaskolan: ”Vi bedömer att innehållet i det som skrivits är såpass allvarligt att det rubriceras som förberedelse till mord.”
Robert Loeffel om hotet mot Dalaskolan: ”Vi bedömer att innehållet i det som skrivits är såpass allvarligt att det rubriceras som förberedelse till mord.”Foto: Lasse Ottosson

Under torsdagsmorgonen utrymdes Dalaskolan Södra och Norra efter att en elev hade uttalat hot på sociala medier och Snappchat.

– Vi bedömer att innehållet i det som skrivits är såpass allvarligt att det rubriceras som förberedelse till mord, säger Robert Loeffel, polisens informatör.

Annons

När polisen fick kännedom om hotet kontaktades åklagare som i sin tur beslutade att hämta eleven. Han förhörs under torsdagsmorgonen.

– Vi ser allvarligt på alla hot, även de som lämnas på sociala medier. På sociala medier är det ofta som man inte är medveten om vad det kan orsaka men det kan få oanade konsekvenser för de inblandade, säger Robert Loeffel.

Eftersom den misstänkta är ett minderårigt barn är polisen förtegen om detaljerna kring händelsen. Nu arbetar polisen med att utreda om det det finns fler personer inblandade i hoten.

– Nu jobbar vi tillsammans med de sociala myndigheterna och vårdnadshavare.

När kontaktade ni skolledningen?

– Under natten har vi kontaktat företrädare för skolan, svarar Robert Loeffel.

Vad händer under dagen?

–Nu är vi noga med att poängtera att det inte finns något pågående hot. Barnet kommer att lämna polisen när förhören är avslutade och vi har gjort en husrannsakan.

Under dagen kommer Bromöllas kommunpolis Mats Hardartz vara på plats för att svara på frågor från anhöriga och elever.

– Nu arbetar vi med trygghetsskapande åtgärder, säger Robert Loeffel.

Catharina SigalaSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons