Annons

Posten vill bygga om befintliga lokaler i Bromölla

BROMÖLLA. På fredag flyttar posten i Sölvesborg. För de postanställda i Bromölla är osäkerheten fortfarande stor. Men ritningar på en ombyggnad av befintliga lokaler ligger på postchefens bord.
Bromölla • Publicerad 11 september 2001

Det har gått snabbt för posten i Sölvesborg. Då man inte kom överens med hyresvärden har just det kontoret varit prioriterat i förvandlingen av postkontoren i regionen. På fredag packas lådorna och på måndag öppnar kassadelen i stationshuset, medan brevbärarna förpassats till en lokal i Sölve. I Bromölla har diskussionerna pågått minst lika länge, men man är längre från en lösning. Den nya Posten, säger regionens postchef Erling Alvesson, nästan lyriskt. Den innebär är en tankerevolution, den kräver rejäl beteendeförändring, konstaterar han i nästa andetag. – En del tycker bara det är knäppt, andra kommer tycka det är fantastiskt. ”Det”, det är att brevbärning och sortering av post kommer att utgå från ett ställe och brev- och paketutlämning på ett annat, i samarbete med någon partner. På ett tredje ställer kommer kassaservice, som in- och utbetalning av postgiro ske. – Jag kan förstå att det låter konstigt, men hur ofta hämtar man paket samtidigt som man betalar räkningar? undrar Erling Alvesson. Fördelarna väger över, menar han. De samarbetspartners Posten hittills tecknat avtal med är Pressbyrån, OK/Q8 och Ica. Gemensamt är att de har generösare öppettider än Posten. – Så den delen blir enbart bättre, övertygar Erling Alvesson. Den servicen kommer att ske med partners personal, postkassörskorna kommer enbart att syssla med övriga kassaärenden. I Bromölla har man hittills inte kontaktat någon tänkbar partner. – I oktober någon gång kommer vi att diskutera partners för hela området, säger Erling Alvesson. I Bromölla är tanken att brevbärarna får vara kvar där de är nu. Fast flytta ner en våning. För dagens största problem i Bromölla är att arbetet är tungrott i och med att brevbärarna håller till på övervåningen. Men på Erling Alvessons bord ligger just nu en ritning på en ombyggnad av postlokalerna. – Det ser mycket positivt ut och kontakterna med fastighetsägaren har varit mycket bra. Det hade varit en fördel om vi kunnat vara kvar där vi är nu, säger han. Däremot försvinner brevhanteringen. Kanske den grundläggande kassaservicen stannar, men inget är säkert. Först någon gång i februari kommer Bromöllaborna möta Nya Posten. – Lösningen i Sölvesborg tycker jag är helt fantastisk och hoppas på något liknande i Bromölla, säger Erling Alvesson. Men visst kräver Nya Posten lite extra, en tankerevolution är nog att kräva. För vem kan omedelbart svälja tanken på att inte kunna köpa frimärke på posten? asa.carlsson @kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons