Annons

Projektet Vision 2003 ger utbildning och jobb

Bromölla • Publicerad 15 september 2003

I ett projekt med namnet "Vision 2003" har individ- och familjeomsorgskontoret i Sölvesborg arbetat på ett nytt sätt för att uppmuntra socialbidragstagare att få jobb eller börja studera. Projektet har bekostats med stöd från EU:s strukturfonder och de ansvariga är mycket nöjda med de hittills uppnådda resultaten.

"Vision 2003" inleddes i augusti 2001 och kommer att pågå till och med den 31 december i år. I veckan gjordes en utvärdering av projektet och i samband med detta presenterades en rapport om resultaten av satsningen. Tjänstemännen på individ- och familjeomsorgskontoret kan konstatera att över hälften av de 207 deltagarna i "Vision 2003" fått jobb eller börjat studera. De konstaterar också att kostnaderna för socialbidrag i Sölvesborg minskat på grund av projektet.

Annons

Satsningen inleddes hösten 2001 med att ett Jobbcenter upprättades på Nygatan i Sölvesborg. Dit har deltagarna, sedan dess, kunnat vända sig för att få hjälp med att bryta ett beroende av bidrag och ta sig ut på arbets- eller utbildningsmarknaden. På jobbcenter finns personal till förfogande som kan hjälpa till med att hitta lösningar på problem och uppmuntra deltagarna att blicka framåt.

Jerker Hagman

SÖLVESBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons