Annons

Pumphus i Ivetoftafår stå kvar efter tvist

Bromölla • Publicerad 17 september 2003

Pumphuset på fastigheten Bromölla 11:1 i Ivetofta får stå kvar. Det beslutade länsstyrelsens förvaltningsenhet den tredje september som därmed har sagt sitt i ett segdraget byggnadsärende. Det betyder att länsstyrelsen avslår en bromöllabos överklagan och går på byggnadsnämndens linje.

Det var den 20 mars 2003 som byggnadsnämnden i Bromölla medgav en mindre avvikelse från gällande detaljplan. Detta för att bevilja Bevattningsföreningen Byalagspumpen Sjövägen-Strandvägen ett bygglov av ett pumphus på fastigheten Bromölla 11:1.

Annons

Ägaren till en angränsande fastighet var inte nöjd med byggnadsnämndens beslut. Denne påpekade att pumphuset, som redan var uppfört, ligger en meter från den överklagandes fastighet och att det skymmer en vacker utsikt över sjön. Dessutom påpekade han i sin överklagan att värdet av hans fastighet kommer att sjunka.

Men nu har länsstyrelsen avslagit fastighetsägarens överklagan. Vill han driva ärendet vidare är det länsrätten som gäller.

Roger Bing

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons