Annons

Reklam ska skydda från regn och blåst

BROMÖLLA. Som en av de första kommunerna i Skåne ska Bromölla få flera busshållplatser handikappanpassade med bidrag från Skånetrafiken. Och busskurerna blir reklamfinansierade.
Bromölla • Publicerad 28 september 2001

Fem bussfickor ska anpassas så att det blir lättare för handikappade att ta sig i och ur bussar. Det innebär bland annat att kantstenen blir högre. Dessutom ska de ordinarie busskurerna bytas ut till nyare som har stora reklamskyltar på sidorna. Skånetrafiken har avtal med en firma som sköter finansieringen och hanteringen av reklamplatserna. Dessutom står Skånetrafiken för kostnaderna kring handikappanpassningen. – Vi är bland de första ut i startgroparna, säger chefen för tekniska förvaltningen Stefan Apelros med nöjd röst. Även bussterminalen, Olof Palmes plats, kommer att byggas om med särskild inriktning på att anpassas för handikappade. De fem bussfickor som är aktuella för renoveringen är: Tians väg vid Tianshallen, Tiansväg vid Nygatan, Storgatan vid Brahegatan, Storgatan vid Sjöstjärnegatan samt Resecentrum. birgitta.nilsson @kristianstadsbladet.se

Av Birgitta Nilsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons