Rekordmånga deltog i Humlerallyt

Deltagarantalet vid Humlerallyt slog rekord med råge i år. Nästa 170 bilister och motorcyklister kom till Lion Clubs gula bod vid Böckmans konditori för att hämta karta och körbesked.
Bromölla • Publicerad 18 maj 2003
Peter Elizon var först till den sista kontrollen vid Levrasjön innan målet i bromölla. Han togs emot av Bo Ericsson och Lars Holmquist från Lions Club i Bromölla. Bild: Peter Åklundh
Peter Elizon var först till den sista kontrollen vid Levrasjön innan målet i bromölla. Han togs emot av Bo Ericsson och Lars Holmquist från Lions Club i Bromölla. Bild: Peter ÅklundhFoto: 

– Vi har haft en kolossal anströmning hela förmiddagen, säger Kurt Petersson som är president i Lions Club i Bromölla.

– I fjor hade vi inte mer än 50 startande och förra året igen var det omkring 70, tillägger Leif Düring som tar hand om de startande tillsammans med Kurt Petersson.

Både Leif Düring och Kurt Petersson är ense om att vädret är en stor bidragande orsak till att så många intresserar sig för arrangemanget 2003. Därtill börjar evenemanget bli något av en tradition. I år arrangers det för tredje gången och det ligger lämpligt nog på samma dag som Humleslingans dag.

Många av de deltagande ekipagen är motorcyklar och det är lätt att förstå att man väljer hojen framför den instängda bilen en dag som denna.

– Vi har även haft en del veteranbilar. Fyra av de startande har kommit i gamla bilar, säger Leif Düring.

Humlerally är inget rally i betydelsen ”biltävling på bana med brummande motorer och bildelar som flyger genom luften”. Det handlar i stället om att ta sig runt den 5,5 mil långa banan och klara av de tio stationernas strapatser på bästa sätt.

Nytt för i år är att Ivön ingår i banans sträckning. Två kontroller är lokaliserade på ön vilket naturligtvis betyder en färjetur på varje håll. Det råder viss oro bland arrangörerna att just denna resa ska bli tidsödande.

– Det kan ta tid. där går nog minst en timme, säger Leif Düring.

Men farhågorna verkar inte slå in. Den förste deltagaren, Peter Elizon, glider in på sin Truimph Trident modell 1969 till den tionde och sista kontrollen. Han kan han intyga att det gått relativt smidigt.

– Det var inga problem på Ivö, säger han.

En annan nyhet i år är att de deltagande fordonen fick möjlighet att köra på en bit av E 22, den nya E 22 alltså. Lions hade nämligen fått tillåtelse att använda den halvfärdiga sträckan mellan Årup och Gualöv

Roger Bing

0456-290 00

roger.bing@kristianstadsbladet.se

Bromölla
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.