Representant för facket : Det kom inte som en chock

Att något skulle hända på LB-hus kom inte som någon överraskning för facket. Man har sett att det varit svårigheter att betala leverantörer. Men Martin Lahger, Unionen, är hoppfull inför framtiden och tror att företaget ska överleva krisen.
Bromölla • Publicerad 21 januari 2012

Redan på torsdagen informerades personalen om att LB-hus ansökt om företagsrekonstruktion och på fredagen fick de anställda ytterligare orientering i vad det egentligen betyder. Sedan en tid har man varit beredd på att någon form av besked skulle komma.

– Vi har förstått att någonting var på gång eftersom det har varit knackigt med betalningar till våra leverantörer ett tag nu. Vi har förstått att man letar en ny ägare eller någon form av lösning. Så det kom inte som en chock, säger Martin Lahger, ordförande i Unionens fackklubb på LB-hus.

Optimistisk

LB-hus får nu tre månader på sig att få bolaget på fötter igen. Martin Lagher är optimistisk.

– Jag är inte det minsta rädd för att LB-hus ska gå i konkurs framöver, vi har en hyfsad bra orderstock och vi äger rätt så mycket mark som vi ska bygga på när marknaden vill.

Varsel

I början av december 2011 las ett varsel på 71 personer på LB-hus.

– Vi har förhandlat färdigt så till vida att vi facket och företaget är överens, men de berörda är inte informerade än, säger Martin Lahger.

Enligt Anders Althin träder lönegarantin in direkt.

INTERNAL INTERNAL
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.