Annons

Rondellproblem

Bromölla.Några bilister har reagerat över att rondellen vid E 22: an utanför Bromölla inte ser för vacker ut. Färggranna och dekorativa blommor har efterlysts. På Vägverket i Kristianstad avfärdas kritiken.
Bromölla • Publicerad 2 augusti 2001
Ingen färgprakt i rondellen vid E 22: an. Bilder: LASSE OTTOSSON
Ingen färgprakt i rondellen vid E 22: an. Bilder: LASSE OTTOSSONFoto: 

– Vi har tänkt igenom platsen och måste ha växter som håller sig i flera år. De ska dessutom tåla både salt från vägarna och torka, säger Lennart Andersson på Vägavdelningen. Själv har han inte passerat den aktuella rondellen på ett tag och vill därför inte uttala sig hur han upplever platsen så här års. – Det kan ju hända att ogräset har blommat över planteringarna, tillägger Lennart Andersson. De tåliga växter som bäst lämpar sig på platsen och som ska hålla i flera år, sattes efter invigningen i juni 1999. – Man kan ju inte gå och påta i rondellen på samma sätt som man gör i en trädgård, menar Lennart Andersson. Han påpekar att växterna i rondellens mitt ger röd blomning någon gång under året men vet inte exakt när. På refugerna ut mot rondellen har saltväxter planterats ut som ska stå emot halkbekämpning. På Vägverket betonar man att rondellen i sig är mycket fin även om den inte kan erbjuda någon blomsterprakt. eva.holmestig @kristianstadsbladet.se

Av Eva Holmestig 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons