Sämre resultat för gymnasieförbundet

Gymnasieförbundet Bromölla-Sölvesborg räknade med ett ekonomiskt överskott på omkring 2,9 miljoner kronor för verksamhetsåret 2007.
Bromölla • Publicerad 11 februari 2008

När bokslutet sedermera spikades visade det sig att överskottet i själva verket hade stannat på endast 6000 kronor. Gymnasieförbundets ordförande heter Bengt Johnsson (s). Han säger att det verkliga överskottet egentligen hamnade på strax under 1,8 miljoner kronor.

- Av de pengarna har vi sedan valt att sätta in omkring 1,7 miljoner kronor i framtida pensionsavsättningar. Vi valde alltså att lägga pengarna där i stället för i det egna kapitalet, säger Bengt Johnsson som en förklaring till bokslutet.

De förväntade 2,9 miljonerna krympte alltså med 1,2 miljoner kronor under 2007 års sista skälvande dagar. Bengt Johnsson ser emellertid inga större märkvärdigheter över att de här pengarna gick Gymnasieförbundet om intet.

- Nej, jag har varit med så länge att jag vet att en prognos och ett bokslut aldrig slutar på samma summa. Vi ser det inte som att pengarna har försvunnit. Så här är det varje år, säger han.

Markus Danielsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.