Annons

Samverkan i upphandling av missbruksvård

Bromölla • Publicerad 5 september 2003

Bromölla ska samverka med andra Skånekommuner i upphandling av missbrukarvård, det har socialnämnden beslutat. Alla kommuner i Skåne förutom Trelleborg och Vellinge har visat intresse, men hur många kommuner det blir i slutänden är ännu oklart. Helsingborgs stad och Lunds kommun håller nu på att se över vad det här kommer kosta och sedan ska kommunerna själva definiera vilken typ av vård som de är intresserade av.

Socialnämndens ordförande Göran Swärd säger att samverkan kommer pressa priserna för köpt av behandling, men det håller inte individ- och familjeomsorgschef Mia Persson Fröjd med om.

Annons

– Det här innebär att vården vi köper kvalitétsäkras. Mia Persson Fröjd menar att samverkan inte kommer göra inköp av behandling billigare, men det kommer spara tid. Nu måste handläggarna på socialförvaltningen söka bland olika behandlingsalternativ för att hitta det som passar en specifik personens behov och det tar mycket tid att hitta rätt.

En gemensam upphandling innebär att kommunerna får listat vilka ställen som håller en god vårdkvalité och vilka behov behandlingen tillgodoser. Den ger en snabb överblick.

– Jag tycker att det här är kanon. Det kommer underlätta vårat arbete med att rätt behandling.

Sofia Lindh

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons