Annons

Sanna Nielsen var det stora dragplåstret

BROMÖLLA. Att uppträda på hemmaplan är inte mer nervöst än på andra platser för Sanna Nielsen. – Det ska bli så himla roligt att spela på Bromölladagarna. Eftersom jag känner mer folk här vill jag göra det extra bra, säger Sanna inför lördagskvällens uppträdande.
Bromölla • Publicerad 6 augusti 2001

Sedan den svenska schlagerfestivalen i våras har Sanna haft en hektisk period med turnerande, tv-framträdanden och förberedelser inför skivinspelningar.

– Sedan festivalen har jag gett 25 till 30 konserter. Men det är inte för mycket. Jag har kunnat ta några dagars ledighet ibland, säger Sanna och strålar som en sol. Det märks att hon trivs med sin uppgift och musiken har alltid varit en viktig del av hennes liv. Redan som sjuåring uppträdde hon med dansbandslåten Kvällens sista dans för publiken i Olofström.

Annons

– När jag inte sjunger så sjunger jag, säger Sanna och konstaterar att hon alltid tänker på musik och gnolar en melodi när hon inte uppträder.

Om en vecka börjar hon andra året på sin gymnasieutbildning i Malmö. Det är en estetisk utbildning med inriktning mot musik och sången är hennes huvudinstrument.

Parallellt med studierna räknar Sanna med lite turnerande även i höst.

– Det måste hållas vid liv, förklarar hon och avslöjar samtidigt att hon redan är inbokad för nya framträdanden i tv i höst.

– Jag ska bland annat vara med i Så ska det låta och det ser jag verkligen fram emot. Men jag måste plugga på lite innan tävlingen, säger Sanna förväntansfullt.

Engagemangen rullar på och Sanna har märkt en stor skillnad sedan festivalen.

– Att få vara med i schlagerfestivalen var min stora dröm och det känns fantastiskt att verkligen ha fått vara med om det, säger Sanna. Efter uppträdandet i Bromölla bär det av till Stockholm för skivinspelning. Till våren kommer Sannas femte platta. Hon förklarar att hon vill göra den med omsorg. Den ska växa fram och det får ta sin tid.

– Det har hänt så mycket den senaste tiden och nu gör jag helt andra grejer. Jag har utvecklats, säger Sanna.

Hon vill hellre likna sina uppträdanden vid en show än enbart en konsert. Alla förberedelser inför ett framträdande tar normalt en hel dag och det är många bitar som ska falla på plats i en konsertshow.

Till jul bär det av på julturné tillsammans med Christer Sjögren, Eddie Oliva och Charlotte Nilsson. Fyrtio konserter är redan inbokade. Dessutom ska Sanna släppa en skiva med julsånger i år. Det låter minst sagt som om hon kommer att få fullt upp framöver.

Annons

– Usch, hur ska jag ha tid, säger Sanna och skrattar.

Trots framgångarna låter Sanna en smula orolig för att Bromöllapubliken ska svika henne och inte komma till spelningen.

– Hoppas bara att det kommer folk. Bromölla har ju varit med under hela min uppväxt. Därför vill jag ge något extra under showen, säger hon.

eva.holmestig

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons