Skadegörelse på äldre byggnad

Per Svensson har fått det handblåsta glaset i rutorna på sin 200 år gamla länga sönderslagna. Det är andra gången han drabbas av skadegörelse.
Bromölla • Publicerad 19 mars 2008

- Jag hoppas att få de som gjort det här att tänka efter, säger Per Svensson. Han bor på Tullavägen i Näsum. På hans tomt finns en 200 år gammal länga som han använder till garage och förrådsbyggnad. Åtta rutor med handblåst glas har nu blivit sönderslagna. - Det här innebär en massa jobb. Försäkringen täcker kostnaderna men jag får städa bort glassplittret och självrisken är 1500 kronor som jag får betala, säger Per Svensson. För fem år sedan blev rutorna till längan också förstörda. Han har tröttnat på att hans egendom utsätts för skadegörelse. - Gammalt handblåst glas kostar 400 kronor för en liten ruta på 20 gånger 20 centimeter. - Och så har jag saker i byggnaden som blir förstörda när rutorna är sönder och det regnar in, säger Per Svensson.  

Jerker Hagman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.