Annons

Spännande musik- och teaterhöst

BROMÖLLA. Ny scen, större scen. Ny lokal, större lokal. Nya möjligheter. – Det är jättespännande att få en scen som gör att vi kan ta hit större arrangemang, säger Sven Nord, ordförande i Bromöllas musik- och teaterförening.
Bromölla • Publicerad 29 augusti 2001
Ny scen ger nya möjligheter. Den nya teaterlokalen har det senaste vad gäller ljud och ljus. Dessutom har den rätt storlek för att Bromöllas musik- och teaterförening ska kunna bjuda in stora och spännande produktioner. Bild:
Ny scen ger nya möjligheter. Den nya teaterlokalen har det senaste vad gäller ljud och ljus. Dessutom har den rätt storlek för att Bromöllas musik- och teaterförening ska kunna bjuda in stora och spännande produktioner. Bild:Foto: 

Den nya teaterlokalen står klar. Forum har den kallats men den har ännu inte fått ett permanent namn. Oavsett vad den ska heta, så har Bromölla berikats med en scen. En scen som klarar Riksteaterns kriterier för en ”medelstor scen”, vilket betyder att större uppsättningar kan förläggas till Bromölla. – Det ska bli skoj, vi får ett helt nytt utbud att välja från, säger Sven Nord. Därmed inte sagt att föreningen tänker sluta använda bibliotekets hörsal för mindre grupper. För så kallade rumsteatrar, med mer intim känsla, passar den lokalen utmärkt. Själva invigningen av teaterlokalen sker den 9 november. Då spelar Saxpac och ett antal invigningstalare inleder kvällen. Sedan bjuder musik- och teaterföreningen in till operett, ”Wienerafton på Café Glawari” ges av Smålands teater. – Vi ville ha något festligt och det måste man säga att operettmusik är, förklarar Sven Nord. Efteråt bjuds på förtäring och redan två dagar senare är det dags för nästa evenemang. Då kommer Christianstads symfoniorkester med violinistsolist Nils-Eric Bergh från Malmö. – Då får vi en verklig chans att testa vad akustiken går för, ler Sven Nord. Men höstens ovanligt mustiga program inleds redan den 18 september då ”Luffarens dröm”ges. Det är en filosofisk stand-up efter Harry Martinssons Bolle-sagor. Den 11 oktober ges ett en timme långt program om medelålders kärlek med sånger, texter och musik från Latinamerika till Sverige. Sju dagar senare gästar Jacques Werup Bromölla med sin poesikonsert ”Den efterhängsna lyckan”. Den 28 oktober ges Owe Thörnqvist-föreställningen ”Stygga lilla loppan” där både musiker och skådespelare medverkar. Efter själva invigningsdagarna, den 22 november, är det dags för fars. ”Färdknäpp” riktar sig till alla som någon gång tänker fylla 40 år eller som redan har gjort det. Det är Nya Skånska Teatern som ger färdknäppen. I december håller föreningens 150 medlemmar julefrid, men efter nyår finns fler programpunkter inplanerade, bland annat en Henning Mankell-pjäs. – Tyvärr dröjer det ett helt år innan vi kan få hit Riksteaterns större satsningar, eftersom de inte förstod att vi fått en så bra scen redan i år, säger Sven Nord. Men vänta bara. Bromölla går en spännande musik- och teatertid till mötes. asa.carlsson @kristianstadsbladet.se

Av Åsa Carlsson 0456-29000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons