Stöd till fler bostäder till äldre behövs

Fler bostäder behövs till äldre. Det konstaterar socialnämnden i ett förslag till svar på Äldredelegationens betänkande "Bra bo hela livet".
Bromölla • Publicerad 17 april 2009

Att det avsätts statliga medel för inventering av behoven välkomnas av nämnden.

Socialnämnden framhåller ett par punkter där man är överens med äldredelegationen om boendeutvecklingen för äldre. Med ombyggnaden av Korsvångsgården har kommunen renoverat bort bristen på särskilt boende.

Däremot saknas trappsteget mellan hemmet och särskilt boende i kommunen, det vill säga seniorboende och trygghetsboende. Initiala pengar till dessa mellanboende skulle uppskattas.

"Socialnämnden tycker att det är positivt att statliga bidrag lämnas i ett inledningsskede och för inventering av behoven", skriver nämnden i sitt remissvar.

Ett tillgänglighetsbidrag för att anpassa bostäder efter behov skulle kunna göra att äldre skulle kunna bo hemma längre. Dessutom ser man det som "positivt att fastighetsägare genom investeringsstöd ges möjlighet att utveckla trygghetsboende för äldre".

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.