Stora Ensos vd slutar

Efter sju år som vd för Stora Enso, som äger Nymölla bruk, väljer Jouko Karvinen nu att lämna skogsindustrijätten.
Bromölla • Publicerad 23 april 2014
Jouko Karvinen lämnar Stora Enso.
Jouko Karvinen lämnar Stora Enso.Foto: Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

– Jouko Karvinen inledde i slutet av förra året samtal med styrelsen om sin önskan att avsluta sin anställning på bolaget under 2014. Styrelsen beklagar hans beslut, säger styrelsens ordförande Gunnar Brock i en kommentar.

Jouko Karvinen kommer att fortsätta som vd fram till att bolaget har hittat en efterträdare till honom.

Denna nyhet presenteras samma dag som Stora Enso presenterar sin första kvartalsrapport för 2014. Där redovisas ett överskott i resultat före skatt på 130 miljoner euro. Vilket kan jämföras med ett underskott på 35 miljoner euro för samma period 2013.

– Vårt resultat för första kvartalet är ett bevis på vårt åtagande att ständigt förbättras. Inte nog med att vi i huvudsak slutförde den utlovade kostnadsminskningen på 200 miljoenr euro jämfört med 2012, exklusive effekter från kapacitetsminskningar, tre månader före utsatt tid, utan vi fick också se en förbättring i nästan alla av våra verksamheter, kommenterar Jouko Karvinen.

Lina Campbell
Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.