Annons

Stort intresse för att bilda mc-klubb i Bromölla

En motorcykelklubb håller på att växa fram i Bromölla. –Intresse, ett stort sådant, finns. Till nästa år hoppas vi få fram en styrelse säger Claes Kvist, initiativtagare.
Bromölla • Publicerad 16 april 2001
Många intresserade. Mc-intresset är stort i Bromölla. Man har planer på att bilda en klubb. Igår kom 75-talet mc-förare till en träff i Bromölla. Bild: PER ROSENQVISTFoto: 

Påsken brukar normalt vara mc-folkets stora helg. Det är då som man ger sig ut på en tur. Och när man under annandagen kallat till ett litet möte i Bromölla kom 75-tal intresserade.

–Starkt att så många kom. Väderleken var ju inte särskilt bra eftersom en kall vind svepte fram och termometern bara låg på några plusgrader, påpekade Claes Kvist.

Annons

Fram till att klubben får ett namn kallar man sig Bromölla MC. Vad namnet blir, om nu någon klubb bildas, får ett kommande medlems- och styrelsemöte besluta.

Intresset får avgöra om det blir någon mc-klubb i Bromölla.

–Vi har i sommar lagt upp ett program. Bland annat skall vi ta en tripp, via Helsingör och hem över Öresundsbron. Vidare skall vi åka till en mc-träff i Grenslö slott samt göra en Ölandstur Blir vi många så kan jag inte se utan att det skall bli en mc-klubb som då skall få en styrelse, förklarar Claes Kvist. Som det nu är intresset oerhört stort. Vi har folk från Olofström, Bromölla, Sölvesborg, Nymölla och Gualöv som sluter upp och alla är väldigt positiva.

Bromölla mc-klubb håller till i Råby gamla skola.

lars.astrom

@kristianstadsbladet.se

Av Lars Åström 044-18 55 53
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons