Susanna Alakoski besöker bibblan

Ett sätt att locka besökare till Bromölla bibliotek är att bjuda in dem genom att arrangera olika begivenheter. I höstas gjordes en satsning på ett utökat kulturprogram. Något som fortsätter under 2011.
Bromölla • Publicerad 27 januari 2011
Författaren Susanna Alakoski kommer till Bromölla i april.
Författaren Susanna Alakoski kommer till Bromölla i april.Foto: 

– Det var välbesökt, det låg på 40 till 50 besökare varje gång, säger bibliotekssamordnare Pia Karlsson.

Hon berättar att det handlar om att kultursamordnaren jobbat för biblioteket och för att man skulle få mer fart i huset har det styrts över lite resurser till programverksamhet.

I måndags tilldelades filmen "Svinalängorna" tre guldbaggar. Filmen bygger på en bok av Susanna Alakoski och hon är en av de stora programpunkterna på bibliotekets kulturprogram under våren.

Alakoski är dessutom aktuell med "Håpas du trifs bra i fengelset" som kom 2010.

Vårprogrammet bjuder även på bokcafé med boktips, en föreläsning om poe-si med Tuija Nieminen Kristoffersson och en forskare som studerat poesins betydelse inom vården och dessutom blir det en dag för bibliotekets talbokslåntagare.

I höst kan Bromöllaborna vänta sig ännu mer begivenheter på bibblan. Då firar Bromölla Folkbibliotek 25 år.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.