Annons

Sweden Rock Festival går med rekordvinst men utökar inte

Bromölla • Publicerad 11 augusti 2004

Efter årets upplaga av Sweden Rock Festival kan festivalledningen konstatera att arrangemanget gått med större vinst än någonsin tidigare.

– Det är positivt. Det ger andrum så att vi i lugn och ro har tid att utveckla konceptet, säger Ingolf Persson.

Annons

Han är festivalgeneral och han berättar att ledningen nu siktar på att utveckla restaurangen, postorderförsäljningen av skivor och turnéverksamheten. Ledningen ska också renovera byggnaderna i Norje.

– Vi kommer inte att försöka utöka festivalen med ett större antal besökare. Vi har satt taket till 20000 personer och vi ska försöka hålla det. Däremot kommer vi att erbjuda bättre publik service, säger Ingolf Persson. Årets omsättning var cirka 30 miljoner kronor. Det är en ökning med runt fem miljoner kronor i jämförelse med året innan.

– Två år tillbaka var vi tre eller fyra anställda. Nu är vi 20 personer. Det har hänt otroligt mycket de senaste åren så vi har lite växtvärk, konstaterar Ingolf Persson.

Han menar att den positiva utvecklingen för Sweden Rock delvis beror på att intresset för hårdrock upplever ett uppsving.

– Det finns ingen musikstil som har så trogen anhängarskara och ny publik tillkommer. Fler och fler upptäcker det vi håller på med.

Ingolf Persson berättar att planeringen inför nästa år började redan innan årets festival hade börjat.

– I våras började vi diskutera artister. Under vår kick-off i Stockholm i november offentliggör vi de första artisterna.

Jerker Hagman

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons