Syskonpar ställer ut sina tavlor

Konstföreningen i Bromölla har börjat varva upp med nya aktiviteter.
Bromölla • Publicerad 25 februari 2008
Cilla Midhall är en av utställarna på Bromölla bibliotek.Bild: Willy Alm
Cilla Midhall är en av utställarna på Bromölla bibliotek.Bild: Willy AlmFoto: 

I går eftermiddag höll föreningen sitt årsmöte i hörsalen på biblioteket i Bromölla. I samband med årsmötet arrangerades också en vernissage inför en ny utställning.

Den här gången är det syskonen Cilla Midhall och Jonas Pettersson som ställer ut sina verk.

Cilla Midhall är hemmahörande i Arkelstorp och har verk som har målats i grafisk blandteknik. Hon ser fram emot den nuvarande utställningen på biblioteket.

Tio av hennes verk finns på plats.

- Ja, det ska bli roligt att ställa ut här i Bromölla. Jag har arbetat med den här utställningen sedan i november, berättar Cilla Midhall.

Utställningen på biblioteket kommer att pågå fram till den nionde mars. Därefter riktar Cilla Midhall och Jonas Pettersson in sig på en ny utställning.

- Det blir en större påskutställning i Söndraby. Där ska Jonas och jag ställa ut tillsammans med vår far Petter Pettersson, säger Cilla Midhall vidare.

För Jonas Petterssons del kan nämnas att han numera är bosatt i Hassela i Hälsingland. Hans verk på den aktuella utställningen är skånska och kommer från trakterna kring ivösjöbygden och dess natur.

Jonas Pettersson har vid tidigare tillfällen haft utställningar på exempelvis Humletorkan i Näsum, Bäckaskog slott, Nymölla pappersbruk och Citykliniken i Kristianstad.

Markus Danielsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.