Traktor var dyrast

Auktionssäsongen börjar komma igång. En av vårens tidigaste gårdsauktioner hölls i Gualöv i lördags.
Bromölla • Publicerad 10 mars 2008
Uppladdning Yvonne Persson från Kristianstad ville gärna köpa en Absoluttavla och en spegel, men passade också på att njuta av vårsolen.
Uppladdning Yvonne Persson från Kristianstad ville gärna köpa en Absoluttavla och en spegel, men passade också på att njuta av vårsolen.Foto: 
Granskning Bäst att kolla noga.
Granskning Bäst att kolla noga.Foto: 
Närstudie En traktorvagn inspekteras inför utropet. Bilder: Tommy Svensson
Närstudie En traktorvagn inspekteras inför utropet. Bilder: Tommy SvenssonFoto: 
Vårauktion En arrendegård som tillhör Trolle Ljungbys gods var målet.
Vårauktion En arrendegård som tillhör Trolle Ljungbys gods var målet.Foto: 
Dyrbart Danskt porslin från Bing & Grøndahl.
Dyrbart Danskt porslin från Bing & Grøndahl.Foto: 

Det var trångt bland bilarna på arrendegården som tillhör Trolle Ljungbys gods. Många kom för att fynda porslin, tavlor, möbler eller kanske en traktor.

Det dyraste som såldes i lördags var just en traktor. Den gick för 54000 kronor, men det fanns också värdefullt konstglas, exempelvis "Tusen fönster" som gjordes av Simon Gate på 1930-talet och fortfarande tillverkas av Orrefors. Även glas av Ulrica Hydman Vallien fanns till försäljning.

–Vi höll auktionen i ridhuset och visade objekten på storbildsskärm, så att alla kunde se, säger auktionsropare Rune Håkansson från MoLa auktioner i Bromölla.

Auktionen hölls för att familjen som bott på gården bestämt sig för att flytta.

Ingela Rutberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.