Annons

Turismen har dragit nytta av bron

BROMÖLLA. Turisterna har strömmat till Bromölla i sommar och beläggningen på kommunens övernattningsställen har ökat. – Det känns som om det är en ökning i år jämfort med förra året, men än finns inga siffror på det, säger Ida Fredriksson som är turistintendent på Bromölla kommun.
Bromölla • Publicerad 27 augusti 2001

Kristianstadsbladet gjorde en rundringning angående turistsäsongen i Bromölla och svaren är entydiga och samstämmiga. Det har varit en mycket bra säsong för turism i kommunen. Kristina Ekwurtzel jobbar sin tredje sommar som campingvärdinna på Strandängens camping och hon talar om en klar ökning jämfört med de två föregående åren. – Det började komma folk vid midsommar och någon vecka senare var det i gång på riktigt. Under juli var det enormt mycket att göra, säger hon och tillägger att det har var helt fullbelagt fem till sex nätter under sommaren. Ida Fredriksson berättar att hon upplevde att det även var en bra turistsäsong i fjor. Detta trots att sommaren inte bjöd på särskilt vackert väder. Hon anser att Öresundsbron hade en viss roll i detta sammanhang. En överfart som säkert bidrar till ökningen även i år. Och det är något som även Leif Dufva håller med om. Han driver Jägartorpet för andra säsongen tillsammans med sin fru Irene. – Vi är nöjda. Vi har veckouthyrning och bed and breakfast och båda har ökat, säger han. Till skillnad från fjoråret har denna sommar bjudit på ett väder som varit varmt och soligt. – I år har det varit kanonväder och det gör att turisterna stannar några dagar längre, säger Ida Fredriksson. – Folk är nöjda med mindre när det är fint väder, tillägger hon och påpekar att stranden räcker väl då. Ewa-Britt Nilsson öppnade Nymölla bed & breakfast i slutet av juni förra sommaren har även hon haft fullbelagt vid flera tillfällen i sommar och hon har fått säga nej till gästande turister. Egentligen vill hon inte klaga eftersom beläggningen har fördubblats i sommar, men hon anser ändå att det kan bli ännu bättre. – Säsongen skulle kunna vara lite längre, påpekar hon och berättar att den egentligen inte börjar förrän i juli. Precis som i Östra Göinge verkar det vara turister från två ställen som ökar mest. Dels är det svenskar som står för huvuddelen av beläggningen och detta gäller inte minst på campingplatserna. Vidare har det även varit många danskar som söker sig till nordöstra Skåne denna sommar. – Det beror säkert på Öresundsbron och den svaga kronan, säger Leif Dufva som berättar att han anser att tyskarna har minskat. Danskar, svenskar, holländare, belgare eller tyskar, hur som helst har det varit en mycket bra turistsäsong i Bromölla. nyheter @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons