Utflyttade vände hemåt

Bromöllabor i förskingringen återkom igår till födelseorten för att delta i aktiviteterna under årets hemvändardag. På Tians Gård träffade de sina bekanta från hembygden.
Bromölla • Publicerad 29 maj 2003
Både utflyttade och kvarvarande bromöllabor deltog i hemvändardagens aktiviteter. Emelie, Ronny och Inga Nilsson från Bromölla besökte bland annat fotoutställningen på Tians Gård. –  Jag känner igen de flesta spelarna på de gamla bilderna av IFÖ Bromölla, säger Ronny Nilsson. bild: peter åklundh
Både utflyttade och kvarvarande bromöllabor deltog i hemvändardagens aktiviteter. Emelie, Ronny och Inga Nilsson från Bromölla besökte bland annat fotoutställningen på Tians Gård. –  Jag känner igen de flesta spelarna på de gamla bilderna av IFÖ Bromölla, säger Ronny Nilsson. bild: peter åklundhFoto: 

Från tidig förmiddag till sen eftermiddag pågick igår aktiviteterna under årets hemvändardag. På förmiddagen var det friluftsgudstjänst vid bibliotekets utescen och kyrkkaffe vid Brukshusen. På eftermiddagen höll Leos Lanthandel, Arbetsmuseet, Industrimuseet och Nymölla Kvarn öppet. På Tians Gård var Hembygdsföreningens utställning tillgänglig för besökarna och det var också kaffeservering och fotoutställning. –  Det är så roligt att gå och titta på de här gamla bilderna., säger Sven Vestesson.

Han bor i Bromölla och han berättade att hans två bröder i Halmstad och Olofström var på besök för att delta evenemangen under Hemvändardagen.

– Jag har varit med på varje hemvändardag sedan de började, säger han.

Sven-Erik Svensson från Bromölla Fotoklubb var nöjd med uppslutningen på utställningen.

–  Det här var inte dåligt. Det är hela tiden högljudda diskussioner om personer och miljöer på bilderna, konstaterar han. Britt Nöbbelin från Ivetofta hembygdsförening uppskattade antalet deltagare på förmiddagens friluftsgudstjänst till cirka 80 personer och hon trodde också att antalet personer som rörde sig mellan de olika arrangemangen under dagen var ungefär detsamma.

–  Vi har den stora turen att ha ett väldigt fint väder. Jag har pratat med människor i dag som är på besök från Kristianstad, Malmö och övriga delar av Skåne, säger Britt Nöbbelin.

Evenemanget var ett samarrangemang mellan Ivetofta hembygdsförening, Industrimuseum, Svenska kyrkan och Centrumkyrkan. Svenska kyrkan ansvarade för friluftsgudstjänsten vid biblioteket på förmiddagen och på kvällens hölls en andakt i kapellet på Tians Gård i Centrumkyrkans regi.

Jerker Hagman

0456-232 93

jerker.hagman@kristianstadsbladet.se

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.