Utgrävningar ger dyrare tomtpris

Bromölla • Publicerad 24 maj 2005

Tomterna vid det nya bostadsområdet vid Smed-åkravägen kommer troligen att bli dyrare än på andra håll i Bromölla. Detta beror till stor del på de stora kostnaderna för arkeologiundersökningar i området. Men det rör sig även om en marknadsanpassning.

– Vi har låga tomtpriser i Bromölla, så vi får säga att det är en marknadsanpassning, säger kommunsekreterare Bo Johansson.

Tekniska kontoret har föreslagit att grundpriset ska bli 45000 kronor och priset på tillkommande kvadratmeter ska ligga på 55 kronor. I dag ligger grundpriset på 30000 kronor och extra kvadratmeter kostar 40 kronor.

Utbyggnaden av vägar, vatten och avlopp beräknas vara klart till midsommar. Området vid Smedåkravägen innehåller 16 bostadstomter och det år tolv intressenter som anmält att de kan tänka sig att köpa en tomt. Roger Bing

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.