Annons

Vägverket planerar gc-väg till Edenryd

En cykelväg längs hela Östersjövägen samt sänkt hastighet på sträckan. Det är två förslag från en kommuninvånare som anser att en bättre och säkrare skolväg behövs i och till Edenryd.
Bromölla • Publicerad 9 januari 2009

Utredning pågår meddelar samhällsbyggnadschefen, men eftersom det inte är en kommunal väg är det Vägverket som bestämmer när det blir av.

Kommuninvånaren har skrivit till Bromölla kommun genom "Tyck till"-funktionen. Öjvind Hatt, samhällsbyggnadschef, svarar att Östersjövägen mellan Valje och Nymölla håller på att diskuteras mellan Bromölla kommun och Vägverket. Tanken är just att få till en bättre och säkrare trafiklösning då den gått från att vara förbindelseled för transporter till Nymölla bruk till att bli ett cykelstråk för skolbarn, pendlare inom lokalområdet och cykelturister.

Annons

På Vägverkets hemsida kan man läsa att projekt med en cykelväg mellan Edenryd och Valje redan satts i rullning. "Hastigheten är hög och säkerheten för fotgängare och cyklister dålig. Därför vill Vägverket bygga en gång- och cykelväg", står det. Vägverket vill gärna höra ortsbefolkningens åsikter och bjuder in till möte den 14 januari.

Det rör sig om en sträcka på 3,2 kilometer och byggstart är beräknad till någon gång mellan 2009 och 2011.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons