Vänsterpartiet kritisk till fritidsklubb

Bromölla • Publicerad 20 maj 2005

Mary Einarsson (v) är kritisk till förslaget om att starta en fritidsklubb på Alvikenskolan i Bromölla. Enligt henne finns det ett par frågetecken och hon efterlyser en annan lösning på problemet.

Hon påpekar att politikerna i kommunen lagt en taxa inom barnomsorgen som gjort det dyrare för små barn. Detta har, enligt henne, lett till att en del sagt upp barnomsorgen.

– Det behövs en öppen verksamhet för årskurs 1 och årskurs 2. Nu blir det två stycken, fritidsklubb och fritidsgård, för årskurs 4 och 5.

Mary Einarsson anser att det finns en risk att barn kommer att säga upp skolbarnomsorgen om det finns en fritidsklubb. Hon tror att blivande fjärdeklassare väljer fritidsklubben i stället. Kostnadsskillnaderna är en orsak.

– De barn som är inskrivna på fritidshemmen betalar mellan 800 till 1300 kronor medan fritidsklubbens inskrivna betalar 200 kronor.

Hon har reserverat sig mot beslutet att starta en fritidsklubb och ifrågasätter hur barn- och utbildningsnämnden kan ha ekonomi att starta en ny verksamhet.

– Har man lagt en för stor budget på bun.

Roger Bing

BROMÖLLA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.